2009. október 17., szombat

Burgonyaleves erdészné módra

Hozzávalók:
  • 40 dkg burgonya,
  • 1,5 liter marhahúsleves,
  • 4 dkg vaj,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 20 dkg vargánya,
  • reszelt citromhéj,
  • 3 dkg sima liszt,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 teáskanál majoránna,
  • pár csepp ecet.
A forró vajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát. A liszttel meghintjük, egy kicsit átpirítjuk, és a húslevessel felöntjük. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott burgonyát, meg a felszeletelt gombát. Sóval, borssal, majoránnával meg egy kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd kb. fél órán át főzzük. Amikor a burgonya megpuhult, pár csepp ecettel savanyítjuk, és nagyon forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése