- 40 dkg burgonya,
- 1,5 liter marhahúsleves,
- 4 dkg vaj,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 20 dkg vargánya,
- reszelt citromhéj,
- 3 dkg sima liszt,
- só,
- őrölt bors,
- 1 teáskanál majoránna,
- pár csepp ecet.
A forró vajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát. A liszttel meghintjük, egy kicsit átpirítjuk, és a húslevessel felöntjük. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott burgonyát, meg a felszeletelt gombát. Sóval, borssal, majoránnával meg egy kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd kb. fél órán át főzzük. Amikor a burgonya megpuhult, pár csepp ecettel savanyítjuk, és nagyon forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése