2009. október 17., szombat

Aradi májpástétom

Hozzávalók:
  • 50 dkg sertésmáj,
  • 1 csomó leveszöldség,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 kiskanál mustár,
  • mokkáskanálnyi majoránna,
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg,
  • egy kevés vörösbor,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • kb. 2 dl aszpik,
  • 1 fej saláta,
  • 2 paradicsom,
  • 1 citrom,
  • petrezselyemlevelek a díszítéshez.
A májat, a megtisztított zöldséggel, vörös- és fokhagymával meg a szalonnával együtt megfőzzük.
A májat és a lebőrözött szalonnát kétszer átdaráljuk, a zöldségeket villával összetörjük.
Összekeverjük az egészet, sóval, borssal, mustárral, szegfűszeggel és majoránnával ízesítjük. Egy kevés borral felpuhítjuk – vigyázzunk, ne legyen túl lágy –, és alaposan összedolgozzuk.
A vajjal meg a liszttel világos rántást készítünk, és a pástétomhoz keverjük. Egy őzgerincformát aszpikkal kibélelünk, belesimítjuk a masszát, a maradék aszpikot a tetejére öntjük, és hűtőben kifagyasztjuk. Tálalás előtt a pástétomot egy salátalevelekkel leterített lapos tálra borítjuk, majd paradicsom- és citromszeletekkel, meg petrezselyemlevelekkel díszítve adjuk asztalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése