- 50 dkg sertésmáj,
- 1 csomó leveszöldség,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- só,
- őrölt bors,
- 1 kiskanál mustár,
- mokkáskanálnyi majoránna,
- késhegynyi őrölt szegfűszeg,
- egy kevés vörösbor,
- 5 dkg vaj,
- 1 evőkanál liszt,
- kb. 2 dl aszpik,
- 1 fej saláta,
- 2 paradicsom,
- 1 citrom,
- petrezselyemlevelek a díszítéshez.
A májat, a megtisztított zöldséggel, vörös- és fokhagymával meg a szalonnával együtt megfőzzük.
A májat és a lebőrözött szalonnát kétszer átdaráljuk, a zöldségeket villával összetörjük.
Összekeverjük az egészet, sóval, borssal, mustárral, szegfűszeggel és majoránnával ízesítjük. Egy kevés borral felpuhítjuk – vigyázzunk, ne legyen túl lágy –, és alaposan összedolgozzuk.
A vajjal meg a liszttel világos rántást készítünk, és a pástétomhoz keverjük. Egy őzgerincformát aszpikkal kibélelünk, belesimítjuk a masszát, a maradék aszpikot a tetejére öntjük, és hűtőben kifagyasztjuk. Tálalás előtt a pástétomot egy salátalevelekkel leterített lapos tálra borítjuk, majd paradicsom- és citromszeletekkel, meg petrezselyemlevelekkel díszítve adjuk asztalra.
A májat és a lebőrözött szalonnát kétszer átdaráljuk, a zöldségeket villával összetörjük.
Összekeverjük az egészet, sóval, borssal, mustárral, szegfűszeggel és majoránnával ízesítjük. Egy kevés borral felpuhítjuk – vigyázzunk, ne legyen túl lágy –, és alaposan összedolgozzuk.
A vajjal meg a liszttel világos rántást készítünk, és a pástétomhoz keverjük. Egy őzgerincformát aszpikkal kibélelünk, belesimítjuk a masszát, a maradék aszpikot a tetejére öntjük, és hűtőben kifagyasztjuk. Tálalás előtt a pástétomot egy salátalevelekkel leterített lapos tálra borítjuk, majd paradicsom- és citromszeletekkel, meg petrezselyemlevelekkel díszítve adjuk asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése