- 1 kg tisztított amur,
- 3 evőkanál olaj,
- 2 dl tejföl,
- 1 tojás,
- 10 dkg reszelt Óvári sajt,
- 2 dkg vaj,
- 1 citrom,
- 5 dkg liszt,
- só.
A halat felszeleteljük, enyhén sózzuk, lisztben megforgatjuk, majd a felforrósított olajon mindkét
oldalán megsütjük, végül egy tűzálló tálba szedjük, és egy kevés olajjal meglocsoljuk.
A tejfölt simára keverjük a tojással és 7 dkg sajttal. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd a halra öntjük. A tetejére szórjuk a maradék sajtot, és forró sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Tálra szedjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, fél citrom levét rácsepegtetjük, és citromkarikákkal díszítve, vajas-petrezselymes burgonyával körítve, azonnal tálaljuk.
oldalán megsütjük, végül egy tűzálló tálba szedjük, és egy kevés olajjal meglocsoljuk.
A tejfölt simára keverjük a tojással és 7 dkg sajttal. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd a halra öntjük. A tetejére szórjuk a maradék sajtot, és forró sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Tálra szedjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, fél citrom levét rácsepegtetjük, és citromkarikákkal díszítve, vajas-petrezselymes burgonyával körítve, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése