2009. október 27., kedd

Amur csőben sütve

Hozzávalók:
  • 1 kg tisztított amur,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 tojás,
  • 10 dkg reszelt Óvári sajt,
  • 2 dkg vaj,
  • 1 citrom,
  • 5 dkg liszt,
  • só.
A halat felszeleteljük, enyhén sózzuk, lisztben megforgatjuk, majd a felforrósított olajon mindkét
oldalán megsütjük, végül egy tűzálló tálba szedjük, és egy kevés olajjal meglocsoljuk.
A tejfölt simára keverjük a tojással és 7 dkg sajttal. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd a halra öntjük. A tetejére szórjuk a maradék sajtot, és forró sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Tálra szedjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, fél citrom levét rácsepegtetjük, és citromkarikákkal díszítve, vajas-petrezselymes burgonyával körítve, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése