- 1-1 fél sertéstüdő, -nyelv és -szív,
- 2 babérlevél,
- 1 kakukkfűág,
- néhány szem egész bors,
- só,
- 2 karotta (sárgarépa),
- 1 petrezselyemgyökér,
- 1 zeller,
- 1 csokor petrezselyem,
- 2 evőkanál sima liszt,
- 2 evőkanál vaj,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 2 dl tejföl,
- pár csepp ecet,
- citromlé ízlés szerint,
- petrezselyem a díszítéshez.
A belsőségeket 1 órán át hideg vízben áztatjuk. Ezután 2 liter hideg vízben – amelybe babérlevelet, kakukkfüvet, szemes borsot és sót tettünk – kis lángon feltesszük főni. A karottát, a zellert és a gyökeret megtisztítjuk, megmossuk, és a levesbe rakjuk. Az egészet együtt megfőzzük, kiszedjük a léből és félretesszük.
A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a finomra vágott vörös- és fokhagymát meg a lisztet. (A fokhagymát a végén tegyük hozzá!) Ezután felöntjük a belsőségek leszűrt levével, és simára keverve beforraljuk. Időnként keverjük meg, nehogy leégjen.
Közben vékony csíkokra vágjuk a belsőséget, apróra a zöldségeket. A vagdalékot hozzáadjuk a leveshez, majd újra felforraljuk. A tejfölt felkeverjük, behabarjuk vele a levest, felforrósítjuk, végül pár csepp ecettel, citromlével, valamint sóval és borssal ízesítjük.
Petrezselyemmel díszítve, nagyon forrón tálaljuk.
A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a finomra vágott vörös- és fokhagymát meg a lisztet. (A fokhagymát a végén tegyük hozzá!) Ezután felöntjük a belsőségek leszűrt levével, és simára keverve beforraljuk. Időnként keverjük meg, nehogy leégjen.
Közben vékony csíkokra vágjuk a belsőséget, apróra a zöldségeket. A vagdalékot hozzáadjuk a leveshez, majd újra felforraljuk. A tejfölt felkeverjük, behabarjuk vele a levest, felforrósítjuk, végül pár csepp ecettel, citromlével, valamint sóval és borssal ízesítjük.
Petrezselyemmel díszítve, nagyon forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése