- 80 dkg libahát,
- 1 húsleveskocka,
- 1 dl tejföl,
- 1 tojássárgája,
- 2 gerezd fokhagyma,
- késhegynyi kakukkfű,
- só.
A libahátról a bőrt a hájjal együtt lefejtjük, és kockára vágva kisütjük. A zsírból 2 evőkanálnyit fel
forrósítunk, és a feldarabolt húst megpirítjuk rajt. Egy kevés vízzel felöntjük, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és a leveskockával ízesítjük, majd fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül rövid lére sütjük.
A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, és behabarjuk vele a ragut. Átforrósítjuk, de már nem forraljuk fel. Ha szükséges megsózzuk. Héjában sült burgonyával tálaljuk.
forrósítunk, és a feldarabolt húst megpirítjuk rajt. Egy kevés vízzel felöntjük, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és a leveskockával ízesítjük, majd fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül rövid lére sütjük.
A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, és behabarjuk vele a ragut. Átforrósítjuk, de már nem forraljuk fel. Ha szükséges megsózzuk. Héjában sült burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése