- 1,5 kg főtt és tisztított marhanyelv,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 1 fej vöröshagyma,
- só,
- őrölt bors,
- 2 gerezd fokhagyma,
- mokkáskanálnyi majoránna,
- 2 evőkanál paradicsompüré,
- 1 csokor petrezselyem,
- 2 főtt tojás.
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, és megfonnyasztjuk rajt a finomra vágott vöröshagymát. Beleforgatjuk a kockára vágott nyelvet, és sóval, borssal, majoránnával, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy kevés vízzel felhígítjuk a paradicsomot, felengedjük vele a pörköltet, és 15-20 percig pároljuk.
Tálaláskor cikkekre vágott főtt tojást rakunk rá, és finomra vágott petrezselymet hintünk a tetejére. Galuskát és valamilyen savanyúságot adunk mellé.
Készíthetjük sertésnyelvből is.
Tálaláskor cikkekre vágott főtt tojást rakunk rá, és finomra vágott petrezselymet hintünk a tetejére. Galuskát és valamilyen savanyúságot adunk mellé.
Készíthetjük sertésnyelvből is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése