2009. november 21., szombat

Zalai marhanyelv-pörkölt

Hozzávalók:
  • 1,5 kg főtt és tisztított marhanyelv,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • mokkáskanálnyi majoránna,
  • 2 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2 főtt tojás.
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, és megfonnyasztjuk rajt a finomra vágott vöröshagymát. Beleforgatjuk a kockára vágott nyelvet, és sóval, borssal, majoránnával, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy kevés vízzel felhígítjuk a paradicsomot, felengedjük vele a pörköltet, és 15-20 percig pároljuk.
Tálaláskor cikkekre vágott főtt tojást rakunk rá, és finomra vágott petrezselymet hintünk a tetejére. Galuskát és valamilyen savanyúságot adunk mellé.
Készíthetjük sertésnyelvből is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése