- 75 dkg haltej és ikra,
- 1 csomó leveszöldség,
- só,
- babérlevél,
- egész bors,
- citromlé,
- 2 dl tejföl,
- 1 evőkanál liszt,
- 2 zsemle.
A haltejet és -ikrát meg a megtisztított és karikára vágott zöldséget 1 liternyi sós vízben feltesszük főni. Lassú tűzön forraljuk, belerakjuk a babért meg a borsot, majd az egészet puhára főzzük. Citromlével ízesítjük.
Az ikrát és a haltejet kiszedjük, a levesből és szeletekre vágjuk. A lisztet a tejföllel simára keverjük, és a levest behabarjuk. Átforraljuk, a haltejet meg az ikrát visszarakjuk bele, és aranysárgára pirított zsemleszeletekkel forrón tálaljuk.
Az ikrát és a haltejet kiszedjük, a levesből és szeletekre vágjuk. A lisztet a tejföllel simára keverjük, és a levest behabarjuk. Átforraljuk, a haltejet meg az ikrát visszarakjuk bele, és aranysárgára pirított zsemleszeletekkel forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése