2009. november 21., szombat

Egyszerű halleves

Hozzávalók:
  • 75 dkg haltej és ikra,
  • 1 csomó leveszöldség,
  • só,
  • babérlevél,
  • egész bors,
  • citromlé,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2 zsemle.
A haltejet és -ikrát meg a megtisztított és karikára vágott zöldséget 1 liternyi sós vízben feltesszük főni. Lassú tűzön forraljuk, belerakjuk a babért meg a borsot, majd az egészet puhára főzzük. Citromlével ízesítjük.
Az ikrát és a haltejet kiszedjük, a levesből és szeletekre vágjuk. A lisztet a tejföllel simára keverjük, és a levest behabarjuk. Átforraljuk, a haltejet meg az ikrát visszarakjuk bele, és aranysárgára pirított zsemleszeletekkel forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése