2009. november 21., szombat

Firenzei töltött tojás

Hozzávalók:
  • 8 keményre főzött tojás,
  • 50 dkg paraj,
  • 10 dkg vaj,
  • 10 dkg eidami sajt,
  • 20 dkg főtt, füstölt tarja,
  • 1 dl tejföl,
  • sajt,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • csipetnyi reszelt szerecsendió.
Sós vízben megfőzzük a megtisztított parajt, alaposan lecsepegtetjük, összevagdaljuk, megborsozzuk, az olvasztott vajjal meglocsolva összekeverjük, és egy nagy tűzálló tálba terítjük.
A megtisztított tojások tetejéről egy lapot levágunk, sárgájukat kiszedjük, összetörjük, majd a ledarált hússal meg a tejföllel összekeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott tojástetőket is, és szerecsendióval ízesítjük. A masszát visszatöltjük a tojásfehérjékbe. Mindegyikre egy vékony
sajtszeletet borítunk, és a tojásokat a tálba terített parajra ültetjük. Forró sütőben a sajt ráolvadásáig sütjük. Azonnal tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése