- 30 dkg tisztított brokkoli,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 7 dkg vaj,
- 3 tojás,
- 1 tojássárgája,
- 9 dkg liszt,
- 3 dkg reszelt Parmezán,
- só,
- frissen őrölt bors,
- csipetnyi reszelt szerecsendió,
- 1 kis csokor petrezselyem.
A brokkolit blansírozzuk, azaz enyhén sós vízben leforrázzuk, majd hideg vízzel leöblítjük. Ez után jó alaposan lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és 2 dkg vajon világosra pirítjuk.
A tojást és a tojássárgáját megsózzuk, és gőz felett sűrű krémmé verjük. Levesszük a gőzről, és addig verjük tovább, míg telesen ki nem hűl. Ezután hozzáadjuk a hagymát, a brokkolit, a finomra vágott petrezselymet meg a sajtot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A szoba hőmérsékletű vajat meg a szitált lisztet szintén hozzákeverjük.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt szögletes tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 210 °C-on kb. 30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és rombusz vagy négyzet alakúra vágjuk. Húsleveshez adjuk betétnek.
A tojást és a tojássárgáját megsózzuk, és gőz felett sűrű krémmé verjük. Levesszük a gőzről, és addig verjük tovább, míg telesen ki nem hűl. Ezután hozzáadjuk a hagymát, a brokkolit, a finomra vágott petrezselymet meg a sajtot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A szoba hőmérsékletű vajat meg a szitált lisztet szintén hozzákeverjük.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt szögletes tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 210 °C-on kb. 30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és rombusz vagy négyzet alakúra vágjuk. Húsleveshez adjuk betétnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése