2009. november 28., szombat

Bableves erdőkerülő módra

Hozzávalók:
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 6 dkg liszt,
  • 20 dkg angol szalonna,
  • 4 közepes burgonya,
  • 20 dkg fehérbab,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 liter marhahúsleves,
  • egy kevés ecet,
  • vágott petrezselyem meghinteni.
A babot átválogatjuk, megmossuk és legalább 8 órán át hideg vízben áztatjuk.
A hideg marhahúslevesbe rakjuk a babot, félpuhára főzzük benne, majd hozzáadjuk a nagy kockákra vágott burgonyát. Borssal ízesítjük, és készre főzzük. Az elforrt levét vízzel pótoljuk.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és aranysárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk, amit hideg vízzel öntünk fel,simára keverjük, és berántjuk vele a levest. Még egyszer átforraljuk.
Közben kiolvasztjuk a lebőrözött és kockára vágott szalonnát, leöntjük a zsírját, és a pörcöt a levesbe tesszük. Ha szükséges, sóval és borssal utánaízesítjük. Pár csepp ecettel savanyítjuk.
Tálalás előtt meghintjük vágott petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése