- 2 fej vöröshagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- 6 dkg liszt,
- 20 dkg angol szalonna,
- 4 közepes burgonya,
- 20 dkg fehérbab,
- só,
- őrölt bors,
- 1 liter marhahúsleves,
- egy kevés ecet,
- vágott petrezselyem meghinteni.
A babot átválogatjuk, megmossuk és legalább 8 órán át hideg vízben áztatjuk.
A hideg marhahúslevesbe rakjuk a babot, félpuhára főzzük benne, majd hozzáadjuk a nagy kockákra vágott burgonyát. Borssal ízesítjük, és készre főzzük. Az elforrt levét vízzel pótoljuk.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és aranysárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk, amit hideg vízzel öntünk fel,simára keverjük, és berántjuk vele a levest. Még egyszer átforraljuk.
Közben kiolvasztjuk a lebőrözött és kockára vágott szalonnát, leöntjük a zsírját, és a pörcöt a levesbe tesszük. Ha szükséges, sóval és borssal utánaízesítjük. Pár csepp ecettel savanyítjuk.
Tálalás előtt meghintjük vágott petrezselyemmel.
A hideg marhahúslevesbe rakjuk a babot, félpuhára főzzük benne, majd hozzáadjuk a nagy kockákra vágott burgonyát. Borssal ízesítjük, és készre főzzük. Az elforrt levét vízzel pótoljuk.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és aranysárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk, amit hideg vízzel öntünk fel,simára keverjük, és berántjuk vele a levest. Még egyszer átforraljuk.
Közben kiolvasztjuk a lebőrözött és kockára vágott szalonnát, leöntjük a zsírját, és a pörcöt a levesbe tesszük. Ha szükséges, sóval és borssal utánaízesítjük. Pár csepp ecettel savanyítjuk.
Tálalás előtt meghintjük vágott petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése