- 2 kisebb zeller,
- 2 alma,
- 3 narancs,
- 1 citrom leve,
- 1 tubus majonéz,
- 2 dl tejszín,
- egy kevés vágott tárkonylevél,
- 5 dkg vágott mandula,
- só,
- néhány salátalevél.
A megtisztított zellert enyhén sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük és kihűtjük. Az almákat meg 2 narancsot megtisztítunk, és a zellerrel együtt vékony szeletekre vágjuk.
A majonézt simára keverjük a tejszínnel, a citromlével meg a maradék narancs levével. Sóval és tárkonnyal ízesítjük, majd összekeverjük a salátával, valamint a vágott mandulával. Salátalevelekkel bélelt tálban, narancsszeletekkel díszítve, jó hidegen tálaljuk.
A majonézt simára keverjük a tejszínnel, a citromlével meg a maradék narancs levével. Sóval és tárkonnyal ízesítjük, majd összekeverjük a salátával, valamint a vágott mandulával. Salátalevelekkel bélelt tálban, narancsszeletekkel díszítve, jó hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése