- 25 dkg lencse,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál szójamártás,
- 1-1 késhegynyi kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, őrölt bors, és currypor,
- csipetnyi reszelt szerecsendió,
- kiskanálnyi liszt.
A lencsét gondosan átválogatjuk, majd egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
Másnap az olajon aranysárgára sütjük az apróra vágott vöröshagymát. A zúzott fokhagymát belekeverve kissé megfonnyasztjuk. Ezután a levével együtt beleöntjük a lencsét, és kakukkfűvel, bazsalikommal, rozmaringgal, borssal meg reszelt szerecsendióval ízesítjük. A lencsét fedő alatt félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a szójamártást, és teljesen megpuhítjuk. Csak ekkor hintjük meg a curryvel.
Egy kevés vízzel simára keverjük a lisztet, majd besűrítjük vele a főzeléket, és még egyszer átforraljuk.
Másnap az olajon aranysárgára sütjük az apróra vágott vöröshagymát. A zúzott fokhagymát belekeverve kissé megfonnyasztjuk. Ezután a levével együtt beleöntjük a lencsét, és kakukkfűvel, bazsalikommal, rozmaringgal, borssal meg reszelt szerecsendióval ízesítjük. A lencsét fedő alatt félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a szójamártást, és teljesen megpuhítjuk. Csak ekkor hintjük meg a curryvel.
Egy kevés vízzel simára keverjük a lisztet, majd besűrítjük vele a főzeléket, és még egyszer átforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése