2009. november 4., szerda

Indiai lencse

Hozzávalók:
  • 25 dkg lencse,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál szójamártás,
  • 1-1 késhegynyi kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, őrölt bors, és currypor,
  • csipetnyi reszelt szerecsendió,
  • kiskanálnyi liszt.
A lencsét gondosan átválogatjuk, majd egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
Másnap az olajon aranysárgára sütjük az apróra vágott vöröshagymát. A zúzott fokhagymát belekeverve kissé megfonnyasztjuk. Ezután a levével együtt beleöntjük a lencsét, és kakukkfűvel, bazsalikommal, rozmaringgal, borssal meg reszelt szerecsendióval ízesítjük. A lencsét fedő alatt félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a szójamártást, és teljesen megpuhítjuk. Csak ekkor hintjük meg a curryvel.
Egy kevés vízzel simára keverjük a lisztet, majd besűrítjük vele a főzeléket, és még egyszer átforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése