- 4 banán,
- 15 dkg kristálycukor,
- 2 dl tej,
- 2 tojás sárgája,
- 1 kávéskanál liszt,
- 2 evőkanál kristálycukor,
- cukrozott tejszínhab a tetejére.
A 15 dkg cukrot világos barnára pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és kevergetve addig forraljuk, míg a karamell fel nem olvad. A tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk.
Közben a tojások sárgáját simára keverjük a liszttel, meg 2 evőkanál cukorral. Hozzáöntjük a karamellás tejet, és gőz felett, állandóan keverve, krémsűrűségűre főzzük. Kihűlni hagyjuk, majd hűtőbe rakjuk.
Tálaláskor a megtisztított banánokat 5 mm vastag szeletekre vágjuk, hűtött kistányérokra elosztjuk, és evőkanállal rárakjuk a karamellkrémet. A tetejét cukrozott tejszínhabbal díszítjük.
Közben a tojások sárgáját simára keverjük a liszttel, meg 2 evőkanál cukorral. Hozzáöntjük a karamellás tejet, és gőz felett, állandóan keverve, krémsűrűségűre főzzük. Kihűlni hagyjuk, majd hűtőbe rakjuk.
Tálaláskor a megtisztított banánokat 5 mm vastag szeletekre vágjuk, hűtött kistányérokra elosztjuk, és evőkanállal rárakjuk a karamellkrémet. A tetejét cukrozott tejszínhabbal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése