2009. december 8., kedd

Gesztenyekrémleves

Hozzávalók:
  • 20 szem gesztenye,
  • 3 dl tej,
  • 50 dkg csont,
  • 10-10 dkg sárga- és fehérrépa,
  • 1 kicsi zeller fele,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2 tojássárgája,
  • 2 dl tejszín,
  • őrölt fehér bors,
  • só.
A csontból és a megtisztított zöldségekből 1 liter vízzel csontlevest főzünk, majd leszűrjük. A
gesztenyét éles késsel keresztben behasítjuk, majd tepsire rakva, sütőben addig sütjük, míg a héja fel nem pattog. Ezután megtisztítjuk, és annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi. Enyhén sózzuk, majd puhára főzzük. Sűrű szitán áttörjük, a csontlébe keverjük, és felforraljuk. Világos, vajas rántást készítünk, a levest besűrítjük vele, majd sóval, borssal ízesítve 10 percig forraljuk. Végül a tűzről lehúzva, állandóan kevergetve hozzáadjuk a tojások sárgájával elkevert tejszínt is. Azon frissiben, csészében tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése