- 20 szem gesztenye,
- 3 dl tej,
- 50 dkg csont,
- 10-10 dkg sárga- és fehérrépa,
- 1 kicsi zeller fele,
- 5 dkg vaj,
- 1 evőkanál liszt,
- 2 tojássárgája,
- 2 dl tejszín,
- őrölt fehér bors,
- só.
A csontból és a megtisztított zöldségekből 1 liter vízzel csontlevest főzünk, majd leszűrjük. A
gesztenyét éles késsel keresztben behasítjuk, majd tepsire rakva, sütőben addig sütjük, míg a héja fel nem pattog. Ezután megtisztítjuk, és annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi. Enyhén sózzuk, majd puhára főzzük. Sűrű szitán áttörjük, a csontlébe keverjük, és felforraljuk. Világos, vajas rántást készítünk, a levest besűrítjük vele, majd sóval, borssal ízesítve 10 percig forraljuk. Végül a tűzről lehúzva, állandóan kevergetve hozzáadjuk a tojások sárgájával elkevert tejszínt is. Azon frissiben, csészében tálaljuk.
gesztenyét éles késsel keresztben behasítjuk, majd tepsire rakva, sütőben addig sütjük, míg a héja fel nem pattog. Ezután megtisztítjuk, és annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi. Enyhén sózzuk, majd puhára főzzük. Sűrű szitán áttörjük, a csontlébe keverjük, és felforraljuk. Világos, vajas rántást készítünk, a levest besűrítjük vele, majd sóval, borssal ízesítve 10 percig forraljuk. Végül a tűzről lehúzva, állandóan kevergetve hozzáadjuk a tojások sárgájával elkevert tejszínt is. Azon frissiben, csészében tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése