- 20 dkg tehéntúró, 20 dkg torma,
- 10 dkg kígyóuborka,
- 40 dkg vékonyra szeletelt pulykasonka,
- 1 kis csokor petrezselyem,
- só,
- pár csepp citromlé,
- mokkáskanálnyi köménymag,
- 1 dkg cukor,
- 8 dkg margarin,
- 8 szelet barna kenyér;
- a díszítéshez petrezselyemzöld és uborkaszeletek.
A tormát megtisztítjuk, és finomra lereszeljük. A kígyóuborkát meg a petrezselyemzöldet alaposan megmossuk, és finomra vágjuk.
A túrót szitán áttörjük, és összekeverjük a lereszelt tormával, az uborkával meg a petrezselyemmel. Sóval, cukorral, pár csepp citromlével meg a köménnyel ízesítjük. Még egyszer jól összekeverjük.
A sonkaszeleteket leterítjük, egyenként megtöltjük a túrótöltelékkel, majd felcsavarjuk. Letakarva, 1-2 órán át hűtőben érleljük.
A kenyérszeleteket margarinnal megkenjük, és rárakjuk a ferdén elvágott sonkatekercseket. Petrezselyemlevéllel, valamint uborkaszeletekkel díszítve tálaljuk.
A túrót szitán áttörjük, és összekeverjük a lereszelt tormával, az uborkával meg a petrezselyemmel. Sóval, cukorral, pár csepp citromlével meg a köménnyel ízesítjük. Még egyszer jól összekeverjük.
A sonkaszeleteket leterítjük, egyenként megtöltjük a túrótöltelékkel, majd felcsavarjuk. Letakarva, 1-2 órán át hűtőben érleljük.
A kenyérszeleteket margarinnal megkenjük, és rárakjuk a ferdén elvágott sonkatekercseket. Petrezselyemlevéllel, valamint uborkaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése