2009. december 17., csütörtök

Sonkás-túrós tekercs

Hozzávalók:
  • 20 dkg tehéntúró, 20 dkg torma,
  • 10 dkg kígyóuborka,
  • 40 dkg vékonyra szeletelt pulykasonka,
  • 1 kis csokor petrezselyem,
  • só,
  • pár csepp citromlé,
  • mokkáskanálnyi köménymag,
  • 1 dkg cukor,
  • 8 dkg margarin,
  • 8 szelet barna kenyér;
  • a díszítéshez petrezselyemzöld és uborkaszeletek.
A tormát megtisztítjuk, és finomra lereszeljük. A kígyóuborkát meg a petrezselyemzöldet alaposan megmossuk, és finomra vágjuk.
A túrót szitán áttörjük, és összekeverjük a lereszelt tormával, az uborkával meg a petrezselyemmel. Sóval, cukorral, pár csepp citromlével meg a köménnyel ízesítjük. Még egyszer jól összekeverjük.
A sonkaszeleteket leterítjük, egyenként megtöltjük a túrótöltelékkel, majd felcsavarjuk. Letakarva, 1-2 órán át hűtőben érleljük.
A kenyérszeleteket margarinnal megkenjük, és rárakjuk a ferdén elvágott sonkatekercseket. Petrezselyemlevéllel, valamint uborkaszeletekkel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése