- 30 dkg birsalma,
- 4 nagy kelkáposztalevél,
- 10-10 dkg sárgarépa és zeller tisztítva,
- 15 dkg fehérgyökér szintén tisztítva,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 teáskanál őrölt szegfűbors,
- só,
- 5 dkg vaj.
A kellevelek közepéből a középső, vastag eret kiszedjük, és sós vízben leforrázzuk, majd hideg vízzel leöblítjük. Alaposan lecsepegtetve félretesszük.
A megtisztított birset és a zöldségeket egyforma vékony csíkokra vágjuk. A vajon sóval, szegfűborssal és vágott petrezselyemmel ízesítve félig puhára pároljuk.
A párolt zöldséget egyenlő részre osztva a kellevelekbe töltjük. A leveleket felcsavarjuk, a végüket behajtjuk, majd fogvájóval összetűzzük, és egy edénybe rakva, kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt, kis lángon 20-30 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és frissensült húsok mellé azonnal tálaljuk.
A megtisztított birset és a zöldségeket egyforma vékony csíkokra vágjuk. A vajon sóval, szegfűborssal és vágott petrezselyemmel ízesítve félig puhára pároljuk.
A párolt zöldséget egyenlő részre osztva a kellevelekbe töltjük. A leveleket felcsavarjuk, a végüket behajtjuk, majd fogvájóval összetűzzük, és egy edénybe rakva, kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt, kis lángon 20-30 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és frissensült húsok mellé azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése