- 2 evőkanál olaj,
- 25 dkg borjúcsont,
- 2 evőkanál cukor,
- 20 dkg vegyes zöldség,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 3 evőkanál liszt,
- 5 dkg paradicsompüré,
- 1 dl fehérbor,
- só,
- néhány szem bors,
- 1 babérlevél.
A borjúcsontot apróra vágjuk, és az olajon a cukorral együtt megpirítjuk. A karikára vágott zöldséget, vörös- és fokhagymát hozzáadva tovább sütjük, majd liszttel meghintjük, és állandó keverés mellett megpirítjuk. A paradicsompürével meg a borral elkeverjük, és 3-4 percig forraljuk. Ezután felengedjük 4 dl vízzel, megfűszerezzük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A csontokat kiszedjük belőle, majd a mártást turmixoljuk, vagy szitán áttörjük.
A barnamártást főként marhahúsok mellé készítjük. Különböző fűszerezéssel, adalék anyagokkal - és itt nem E-számos adalékokra gondolok, hanem: zöldségek, gomba, gyümölcsök, stb. - nagyon sokféle mártást készíthetünk belőle.
A barnamártást főként marhahúsok mellé készítjük. Különböző fűszerezéssel, adalék anyagokkal - és itt nem E-számos adalékokra gondolok, hanem: zöldségek, gomba, gyümölcsök, stb. - nagyon sokféle mártást készíthetünk belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése