- 1 db egész csirke (kb. 1-1,20 kg),
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 1 szál sárgarépa,
- 1 szál petrezselyemgyökér,
- 1 csokor petrezselyem,
- 2 dl tejföl,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 citrom,
- só.
A csirkét feldaraboljuk, és alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát nagyon vékonyan felszeleteljük, és egy tűzálló tál aljára lerakjuk. Erre rakjuk a csirkét, melyet enyhén megsózunk. Óvatosan, mert a szalonna is sós! A megtisztított és karikára vágott sárga- és fehérrépával megszórjuk, majd meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt sütőben puhára pároljuk.
Mikor a hús megpuhult, zsírjára sütjük, majd kiszedjük az edényből. A szalonnás zöldséget meghintjük a liszttel, pár percig együtt pirítjuk, végül szitán áttörjük. Simára keverjük a tejföllel, citromlével pikánsra ízesítjük, és a tálba visszarakott csirkére öntjük. Átforrósítjuk, ha szükséges sózzuk.
Burgonyapürével adjuk asztalra.
Mikor a hús megpuhult, zsírjára sütjük, majd kiszedjük az edényből. A szalonnás zöldséget meghintjük a liszttel, pár percig együtt pirítjuk, végül szitán áttörjük. Simára keverjük a tejföllel, citromlével pikánsra ízesítjük, és a tálba visszarakott csirkére öntjük. Átforrósítjuk, ha szükséges sózzuk.
Burgonyapürével adjuk asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése