2009. december 17., csütörtök

Csirke citromos mártásban

Hozzávalók:
  • 1 db egész csirke (kb. 1-1,20 kg),
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 szál sárgarépa,
  • 1 szál petrezselyemgyökér,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 citrom,
  • só.
A csirkét feldaraboljuk, és alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát nagyon vékonyan felszeleteljük, és egy tűzálló tál aljára lerakjuk. Erre rakjuk a csirkét, melyet enyhén megsózunk. Óvatosan, mert a szalonna is sós! A megtisztított és karikára vágott sárga- és fehérrépával megszórjuk, majd meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt sütőben puhára pároljuk.
Mikor a hús megpuhult, zsírjára sütjük, majd kiszedjük az edényből. A szalonnás zöldséget meghintjük a liszttel, pár percig együtt pirítjuk, végül szitán áttörjük. Simára keverjük a tejföllel, citromlével pikánsra ízesítjük, és a tálba visszarakott csirkére öntjük. Átforrósítjuk, ha szükséges sózzuk.
Burgonyapürével adjuk asztalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése