- 50 dkg tehéntúró,
- 4 tojás,
- 25 dkg liszt,
- 12 dkg kristálycukor,
- 3 csomag vaníliás cukor,
- 5 dkg mazsola,
- 2 dkg vaj.
A túrót szitán áttörjük, enyhén sózzuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy lágy gyúrt tésztát kapjunk. lisztezett deszkán kisodorjuk, majd ujjnyi széles metéltre vágjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és kivajazott lábasba szedjük.
A tojások sárgáját kikeverjük a kristály- és vaníliás cukorral meg a mazsolával. Belekeverjük a kifőzött tésztát meg a kemény habbá vert tojásfehérjét. Lazán összekeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. fél órán át sütjük.
Melegen tálaljuk.
A tojások sárgáját kikeverjük a kristály- és vaníliás cukorral meg a mazsolával. Belekeverjük a kifőzött tésztát meg a kemény habbá vert tojásfehérjét. Lazán összekeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. fél órán át sütjük.
Melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése