2009. december 17., csütörtök

Stájer metélt

Hozzávalók:
  • 50 dkg tehéntúró,
  • 4 tojás,
  • 25 dkg liszt,
  • 12 dkg kristálycukor,
  • 3 csomag vaníliás cukor,
  • 5 dkg mazsola,
  • 2 dkg vaj.
A túrót szitán áttörjük, enyhén sózzuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy lágy gyúrt tésztát kapjunk. lisztezett deszkán kisodorjuk, majd ujjnyi széles metéltre vágjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és kivajazott lábasba szedjük.
A tojások sárgáját kikeverjük a kristály- és vaníliás cukorral meg a mazsolával. Belekeverjük a kifőzött tésztát meg a kemény habbá vert tojásfehérjét. Lazán összekeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. fél órán át sütjük.
Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése