- 80 dkg 4 szeletbe vágott és kiklopfolt, pácolt rostélyos,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 4 szelet kenyér,
- 2 evőkanál erős mustár,
- só,
- őrölt bors,
- 2 dl világos sör,
- 1 kiskanál paradicsompüré,
- citromlé.
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát és átsütjük rajt az enyhén sózott hússzeleteket, majd egy kevés sört öntünk alá. A lehéjazott kenyérszeleteket megkenjük mustárral, és a mustáros felükkel a rostélyosokra borítjuk őket. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha közben a levét elfőné, egy kevés sörrel pótoljuk. Ezután a húsokat forró tálra szedjük, és melegen tartjuk.
A visszamaradt levében elkeverjük a paradicsompürét, borssal, és ha szükséges sóval ízesítjük, majd alaposan összeforraljuk. Citromlével savanyítjuk, és szitán áttörjük.
A mártást a hússzeletekre öntjük, és főtt makarónival, azonnal tálaljuk.
A visszamaradt levében elkeverjük a paradicsompürét, borssal, és ha szükséges sóval ízesítjük, majd alaposan összeforraljuk. Citromlével savanyítjuk, és szitán áttörjük.
A mártást a hússzeletekre öntjük, és főtt makarónival, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése