Ezen az oldalon különböző ételek receptjeit teszem közzé.A hagyományos konyha híve vagyok, tehát "újragondolt" ételek nem igazán fognak felkerülni. Az ételleírások java része gyűjtésből származik, de akad köztük jónéhány saját kreáció is. A leírások anyagmennyiségei 4 személyre szólnak. Amennyiben ettől eltérek, jelezni fogom. A recepteknél szereplő vegetáriánus címke többségében ovo-lakto vegetáriánus ételeket jelöl.
2010. január 13., szerda
A vese előkészítése
A veséről a külső hártyát lehúzzuk, és hideg vízben megmossuk. Ez után egy deszkára fektetjük, és lapján kettévágjuk. A bent lévő fehér mirigyeket, ereket eltávolítjuk, majd a vesét hideg vízben ismét alaposan megmossuk. Ez után tetszés szerint szeleteljük. Forrásban lévő vízbe dobjuk, 5 percig főzzük, majd leszűrjük, és bő hideg vízben átöblítjük. Lecsepegtetjük, és már készíthetjük is belőle az ételt. Bármily módon készítsük is el a vesét, ezt az előkészítés ne mulasszuk el.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése