2010. január 9., szombat

Alma köntösben

Hozzávalók:
  • 4 szép alma,
  • 10 dkg liszt,
  • 3 tojás,
  • 1 evőkanál sör,
  • 2 evőkanál tej,
  • só;
  • a sütéshez olaj;
  • a tálaláshoz vaníliás porcukor.
A lisztből a tojásokkal, a tejjel meg a sörrel sűrű palacsintatésztát keverünk, amit csipetnyi sóval ízesítünk. Az almák magházát kiszúrjuk, hájukat lehámozzuk. Ez után 7-8 mm vastag szeletekre vágjuk.
Az almaszeleteket belemártjuk a sűrű tésztába, és forró olajban szép aranysárgára sütjük. Az olajból kiszedve lecsepegtetjük, majd vaníliás porcukorral meghintve azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése