- 4 szép alma,
- 10 dkg liszt,
- 3 tojás,
- 1 evőkanál sör,
- 2 evőkanál tej,
- só;
- a sütéshez olaj;
- a tálaláshoz vaníliás porcukor.
A lisztből a tojásokkal, a tejjel meg a sörrel sűrű palacsintatésztát keverünk, amit csipetnyi sóval ízesítünk. Az almák magházát kiszúrjuk, hájukat lehámozzuk. Ez után 7-8 mm vastag szeletekre vágjuk.
Az almaszeleteket belemártjuk a sűrű tésztába, és forró olajban szép aranysárgára sütjük. Az olajból kiszedve lecsepegtetjük, majd vaníliás porcukorral meghintve azonnal tálaljuk.
Az almaszeleteket belemártjuk a sűrű tésztába, és forró olajban szép aranysárgára sütjük. Az olajból kiszedve lecsepegtetjük, majd vaníliás porcukorral meghintve azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése