2010. január 4., hétfő

Gyömbéres marhaszelet

Hozzávalók:
  • 70 dkg marhahátszín,
  • 1 dl száraz vörösbor,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér,
  • 10 dkg sima liszt.
A húst négy szeletbe vágjuk, kiklopfoljuk, és a következő módon bepácoljuk:
A bort elkeverjük 1 dl vízzel, 1 evőkanál olajjal, csipetnyi sóval és gyömbérrel. Felforraljuk, kihűtjük, és a hússzeleteket belerakva legalább 1 napig állni hagyjuk.
A hússzeleteket a pácléből kivesszük, alaposan lecsepegtetjük, sózzuk, majd a gyömbérrel meg a borssal elkevert lisztbe nyomkodjuk, és a felforrósított olajon hirtelen átsütjük. A páclével leöntve átforraljuk, és petrezselymes burgonyával körítve, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése