- 70 dkg marhahátszín,
- 1 dl száraz vörösbor,
- só,
- őrölt bors,
- 1 fej vöröshagyma,
- 4 evőkanál olaj,
- 1 kiskanál őrölt gyömbér,
- 10 dkg sima liszt.
A húst négy szeletbe vágjuk, kiklopfoljuk, és a következő módon bepácoljuk:
A bort elkeverjük 1 dl vízzel, 1 evőkanál olajjal, csipetnyi sóval és gyömbérrel. Felforraljuk, kihűtjük, és a hússzeleteket belerakva legalább 1 napig állni hagyjuk.
A hússzeleteket a pácléből kivesszük, alaposan lecsepegtetjük, sózzuk, majd a gyömbérrel meg a borssal elkevert lisztbe nyomkodjuk, és a felforrósított olajon hirtelen átsütjük. A páclével leöntve átforraljuk, és petrezselymes burgonyával körítve, azonnal tálaljuk.
A bort elkeverjük 1 dl vízzel, 1 evőkanál olajjal, csipetnyi sóval és gyömbérrel. Felforraljuk, kihűtjük, és a hússzeleteket belerakva legalább 1 napig állni hagyjuk.
A hússzeleteket a pácléből kivesszük, alaposan lecsepegtetjük, sózzuk, majd a gyömbérrel meg a borssal elkevert lisztbe nyomkodjuk, és a felforrósított olajon hirtelen átsütjük. A páclével leöntve átforraljuk, és petrezselymes burgonyával körítve, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése