2010. január 9., szombat

Finom túrós torta

Hozzávalók:
a tésztához:
  • 11 dkg vaj,
  • 15 dkg liszt,
  • 6 dkg porcukor,
  • 1 tojás sárgája;
a töltelékhez:
  • 40 dkg túró,
  • 3 tojás,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 2 dkg vaníliás cukor,
  • 4 dkg mandula;
  • a tetejére 1 tojás sárgája.
A tésztához valókból porhanyós tésztát gyúrunk. A nagyobbik felével kibélelünk egy tortaformát, a maradékból pedig egyforma rudacskákat sodrunk, amiket majd a torta tetejére rakunk.
A töltelékhez szitán áttörjük a túrót, majd a tojások sárgájával, a kristály- és vaníliás cukorral, a meghámozott és ledarált mandulával alaposan kikeverjük. Végül lazán belekeverjük a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is. A tölteléket rásimítjuk a tésztára, majd a tésztarudacskákkal berácsozzuk a tetejét. Ezt megkenjük felvert tojássárgával.
Kb. 180 fokos sütőben, vigyázva, hogy ki ne száradjon, megsütjük. A sütés félidejénél takarjuk le sütőpapírral, hogy a tészta ne barnuljon meg túlságosan. A sütőből kivéve pihentetjük, húlni hagyjuk, majd felszeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése