a tésztához:
- 11 dkg vaj,
- 15 dkg liszt,
- 6 dkg porcukor,
- 1 tojás sárgája;
- 40 dkg túró,
- 3 tojás,
- 10 dkg kristálycukor,
- 2 dkg vaníliás cukor,
- 4 dkg mandula;
- a tetejére 1 tojás sárgája.
A tésztához valókból porhanyós tésztát gyúrunk. A nagyobbik felével kibélelünk egy tortaformát, a maradékból pedig egyforma rudacskákat sodrunk, amiket majd a torta tetejére rakunk.
A töltelékhez szitán áttörjük a túrót, majd a tojások sárgájával, a kristály- és vaníliás cukorral, a meghámozott és ledarált mandulával alaposan kikeverjük. Végül lazán belekeverjük a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is. A tölteléket rásimítjuk a tésztára, majd a tésztarudacskákkal berácsozzuk a tetejét. Ezt megkenjük felvert tojássárgával.
Kb. 180 fokos sütőben, vigyázva, hogy ki ne száradjon, megsütjük. A sütés félidejénél takarjuk le sütőpapírral, hogy a tészta ne barnuljon meg túlságosan. A sütőből kivéve pihentetjük, húlni hagyjuk, majd felszeletelve tálaljuk.
A töltelékhez szitán áttörjük a túrót, majd a tojások sárgájával, a kristály- és vaníliás cukorral, a meghámozott és ledarált mandulával alaposan kikeverjük. Végül lazán belekeverjük a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is. A tölteléket rásimítjuk a tésztára, majd a tésztarudacskákkal berácsozzuk a tetejét. Ezt megkenjük felvert tojássárgával.
Kb. 180 fokos sütőben, vigyázva, hogy ki ne száradjon, megsütjük. A sütés félidejénél takarjuk le sütőpapírral, hogy a tészta ne barnuljon meg túlságosan. A sütőből kivéve pihentetjük, húlni hagyjuk, majd felszeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése