- 1 db alma,
- 3 tojás,
- 20 dkg rétesliszt,
- 2 evőkanál olaj,
- szódavíz,
- csipetnyi só,
- 1 teáskanál őrölt fahéj,
- 2 evőkanál porcukor;
- a sütéshez vaj.
Az almát meghámozzuk, durvára lereszeljük, majd egy kicsit kinyomkodjuk. A lisztből a tojásokkal meg annyi szódával, hogy a szokásosnál kicsit sűrűbb masszát kapjunk, palacsintatésztát keverünk. Hozzáadjuk az olajat, és fél óráig állni hagyjuk. Ekkor belekeverjük az ismét kinyomkodott almát, majd a vajon kb. fél cm vastag palacsintákat sütünk belőle.
A fahéjjal összekevert porcukorral meghintjük, félbehajtjuk, és azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése