2010. január 4., hétfő

Almás palacsinta

Hozzávalók:
  • 1 db alma,
  • 3 tojás,
  • 20 dkg rétesliszt,
  • 2 evőkanál olaj,
  • szódavíz,
  • csipetnyi só,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj,
  • 2 evőkanál porcukor;
  • a sütéshez vaj.
Az almát meghámozzuk, durvára lereszeljük, majd egy kicsit kinyomkodjuk. A lisztből a tojásokkal meg annyi szódával, hogy a szokásosnál kicsit sűrűbb masszát kapjunk, palacsintatésztát keverünk. Hozzáadjuk az olajat, és fél óráig állni hagyjuk. Ekkor belekeverjük az ismét kinyomkodott almát, majd a vajon kb. fél cm vastag palacsintákat sütünk belőle.
A fahéjjal összekevert porcukorral meghintjük, félbehajtjuk, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése