- 50 dkg sertés párizsi felvágott,
- 15 dkg csemege (ecetes) uborka,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 3 evőkanál olaj,
- 2 dl tejföl,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 teáskanál Piros Arany krém,
- só.
A vöröshagymát finomra vágjuk, és megfuttatjuk a felforrósított olajon. Belekeverjük a dobókocka nagyságúra vágott párizsit, majd pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott uborkát, összekeverjük, meghintjük a liszttel, és rövid ideig pirítjuk. A Piros Arannyal ízesítjük, belekeverjük tejfölt, egy kevés vízzel hígítjuk, és pár perc alatt beforraljuk. Ha szükséges sózzuk, és főtt tésztával, vagy galuskával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése