2010. január 9., szombat

Padlizsánsaláta

Hozzávalók:
  • 50 dkg padlizsán,
  • 15 dkg vöröshagyma,
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj,
  • 40 dkg paradicsompaprika,
  • 25 dkg paradicsom,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1-1 teáskanál őrölt bors és vágott bazsalikom,
  • 1 citrom, 1 evőkanál ecet,
  • só.
A padlizsánt rozsdamentes késsel (még jobb ha műanyag vagy porcelán) késsel meghámozzuk, aztán karikákra, majd cikkekre vágjuk. Forrásban lévő ecetes vízben 5 percig főzzük, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd kihűtjük. A vöröshagymát karikákra, a paradicsomot és a paprikát cikkekre vágjuk. Enyhén megsózzuk.
A fokhagymát finomra lereszeljük, és összekeverjük a citrom levével, az olajjal meg a fűszerekkel. Ha szükséges sózzuk. A padlizsánt összekeverjük a paprikával meg a paradicsommal, leöntjük az öntettel, jól átforgatjuk, és legalább egy órán át érleljük.
Jól behűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése