2010. január 21., csütörtök

Kacsamáj vörösborban

Hozzávalók:
  • 50 dkg kacsamáj,
  • 1 fej vöröshagyma (kb. 5 dkg),
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 5 dkg kacsazsír,
  • 2 dl vörösbor,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 mokkáskanál őrölt bors,
  • só.
A májat nagyobb kockákra daraboljuk, és a felforrósított zsíron hirtelen megpirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, és 1-3 percig tovább pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük, majd felengedjük a borral. A borssal ízesítjük, és enyhén sózzuk. A tejföllel behabarjuk, átforraljuk, és burgonyafánkkal, párolt rizzsel vagy főtt tésztával azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése