2010. január 21., csütörtök

Csirkemáj gombával

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj szívek nélkül,
  • 10 dkg vöröshagyma,
  • 15 dkg tisztított gomba,
  • 10 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld,
  • só, mokkáskanálnyi őrölt bors,
  • 1 evőkanál liszt,
  • félédes fehér bor.
A finomra vágott vöröshagymát a vajban aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és sózzuk, borsozzuk. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott csirkemájat. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd a fedőt levéve róla, zsírjára sütjük. Ekkor meghintjük a liszttel, fél percig tovább pirítjuk, majd felöntjük annyi borral, amennyi épp ellepi. Rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, pár percig forraljuk, majd azonnal tálaljuk.
Párolt rizst kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése