- 60 dkg savanyú káposzta,
- só,
- 1 babérlevél,
- néhány szem egész bors és borókabogyó,
- 2 evőkanál pecsenyeszaft,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 3 evőkanál olaj,
- pár csepp ecet,
- 1,5 dl marhahúsleves (lehet kockából is),
- 4 evőkanál száraz, könnyű fehérbor,
- 30 dkg darabolt, konzerv ananász.
A káposztát hideg vízben átmossuk, jól lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, majd késsel összevagdossuk. Egy nagy edényben felforrósítjuk az olajat, és világosra pirítjuk benne a csíkokra vágott vöröshagymát.
Meglocsoljuk egy öntetnyi ecettel, majd felöntjük a pecsenyelével, a levessel és a borral. Hozzáadjuk a káposztát, a borókabogyót, a borsot, a babérlevelet, és megsózzuk. Gyakori keverés mellett, kis lángon, fedő alatt, kb. fél óra alatt puhára pároljuk. Ezután beletesszük az ananászdarabokat, és pár percig még együtt pároljuk.
Különféle sültek mellé, – különösen vadhúsokhoz – forrón tálaljuk.
Meglocsoljuk egy öntetnyi ecettel, majd felöntjük a pecsenyelével, a levessel és a borral. Hozzáadjuk a káposztát, a borókabogyót, a borsot, a babérlevelet, és megsózzuk. Gyakori keverés mellett, kis lángon, fedő alatt, kb. fél óra alatt puhára pároljuk. Ezután beletesszük az ananászdarabokat, és pár percig még együtt pároljuk.
Különféle sültek mellé, – különösen vadhúsokhoz – forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése