2009. október 6., kedd

Gesztenyés sertéskaraj

Hozzávalók:
  • 1 kg csontozott rövidkaraj,
  • 40 dkg héjas gesztenye,
  • 2 tojássárgája,
  • só,
  • reszelt szerecsendió,
  • csipetnyi őrölt fehér bors,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1,5 dl száraz fehérbor.
A gesztenyét bevagdossuk, forró vízben 10-15 percig főzzük, majd hideg vízben hirtelen lehűtjük, és meghámozzuk. Kevés, enyhén sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük és átpasszírozzuk. Csipetnyi borssal meg szerecsendióval ízesítjük, majd a tojások sárgájával kikeverjük.
A karajt téglalap alakúra kiterítjük, kissé ellapítjuk, és mindkét oldalán megsózzuk. Rákenjük a gesztenyemasszát, szorosan feltekerjük, zsineggel átkötjük, és az olajon körös-körül elősütjük. Egy kevés bort aláöntve, a saját levével gyakran locsolgatva, forró sütőben szép pirosra sütjük. Ha a leve elpárolog, mindig csak egy kevés borral pótoljuk.
Ezután teljesen kihűlni hagyjuk, majd a zsineget lebontva róla felszeleteljük, végül a saját mártásába visszatéve felforrósítjuk.
Vajon párolt karottával, és burgonyafánkkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése