2009. október 27., kedd

Garibaldi galuska

Hozzávalók:
  • 6 tojás,
  • 6-6 evőkanál tejföl és rétesliszt,
  • 1 liter tej,
  • 6 dkg kristálycukor,
  • 5 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 5-5 dkg dióbél és mazsola.
A tojások sárgáját a tejföllel alaposan kikeverjük, majd a lisztet meg a kemény habbá vert tojásfehérjéket is hozzáadjuk.
A tejet a kristálycukorral felforraljuk, a vaníliát is beleszórjuk. A tésztából a tejbe mártogatott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a forrásban lévő tejbe. (Több részletben főzzük ki a galuskát.) Mikor a galuskák feljönnek a tej tetejére, szűrőlapáttal kiszedjük, és az olvasztott vajban megforgatva, egy tűzálló tálba rétegezzük. A rétegek közé porcukrot, durvára vágott diót, és mazsolát szórunk.
Előmelegített sütőben 160 °C-on, kb. 20 percig sütjük, majd azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése