- 80 dkg csontozott sertéstarja,
- 3 evőkanál olaj,
- 1,5 kg alma,
- 20 dkg durvára reszelt Trappista sajt,
- só,
- egy csipetnyi majoránna,
- frissen őrölt bors,
- 4 evőkanál ketchup.
A húst 4 nagy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, a széleit több helyen bevágjuk, majd mindkét oldalán enyhén sózzuk és borsozzuk. A felforrósított olajon elősütjük.
A visszamaradt olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, az aljára terítjük a megtisztított és szeletekre vágott alma kétharmad részét, erre rászórjuk a sajt felét. Meghintjük majoránnával, meglocsoljuk a ketchuppal, és ráterítjük a hússzeleteket. Rászórjuk a sajt másik felét, beborítjuk a maradék almával, és lefedve, forró sütőben, az alma puhulásáig sütjük.
Az eredeti edényben, forrón adjuk asztalra. Burgonyapürét kínálunk mellé.
A visszamaradt olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, az aljára terítjük a megtisztított és szeletekre vágott alma kétharmad részét, erre rászórjuk a sajt felét. Meghintjük majoránnával, meglocsoljuk a ketchuppal, és ráterítjük a hússzeleteket. Rászórjuk a sajt másik felét, beborítjuk a maradék almával, és lefedve, forró sütőben, az alma puhulásáig sütjük.
Az eredeti edényben, forrón adjuk asztalra. Burgonyapürét kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése