2009. október 6., kedd

Sertéstarja almával rakva

Hozzávalók:
  • 80 dkg csontozott sertéstarja,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 1,5 kg alma,
  • 20 dkg durvára reszelt Trappista sajt,
  • só,
  • egy csipetnyi majoránna,
  • frissen őrölt bors,
  • 4 evőkanál ketchup.
A húst 4 nagy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, a széleit több helyen bevágjuk, majd mindkét oldalán enyhén sózzuk és borsozzuk. A felforrósított olajon elősütjük.
A visszamaradt olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, az aljára terítjük a megtisztított és szeletekre vágott alma kétharmad részét, erre rászórjuk a sajt felét. Meghintjük majoránnával, meglocsoljuk a ketchuppal, és ráterítjük a hússzeleteket. Rászórjuk a sajt másik felét, beborítjuk a maradék almával, és lefedve, forró sütőben, az alma puhulásáig sütjük.
Az eredeti edényben, forrón adjuk asztalra. Burgonyapürét kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése