2010. július 31., szombat

Linzer tészta

Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 50 dkg finomliszt,
  • 30 dkg vaj,
  • 15 dkg porcukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • csipetnyi só,
  • reszelt citromhéj.
Egy tálban a lisztet a többi poranyaggal összekeverjük, és a hideg zsiradékkal, valamint a tojássárgájával összemorzsoljuk. Rövid gyúrással, hogy a vaj fel ne melegedjen, gyorsan átgyúrjuk. Teljesen simának, csomómentesnek kell lennie!
A kész tésztát lisztezett papírra tesszük, fóliával letakarjuk, és 1-2 órán át hűtőben pihentetjük.
Ezután a célnak megfelelően nyújtjuk, formázzuk, majd sütjük. A sütést forró sütőben kezdjük, majd közepes hőfokon folytatva, teljesen készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése