Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt marhanyelv,
- 25 dkg vágott zöldbab,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 4 zöldpaprika,
- 2 paradicsom,
- só,
- 4 fürjtojás,
- néhány petrezselyemlevél.
A marhanyelvet só nélkül puhára főzzük, kiszedjük a léből, lecsepegtetjük, és kihűlni hagyjuk. A nyelv főzővizében a zöldbabot majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A megtisztított nyelvet metéltre vágjuk. A karikára vágott vöröshagymából, a vékonyra szelt paprikából és paradicsomból lecsót készítünk az olajon, és kihűtjük. A lecsót összekeverjük a zöldbabbal és a marhanyelvvel, és legalább 1 órára hűtőbe rakjuk.
Keményre főzött és megtisztított fürjtojásokkal, valamint petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése