2010. július 21., szerda

Bácskai zöldbab saláta

Hozzávalók:
  • 20 dkg füstölt marhanyelv,
  • 25 dkg vágott zöldbab,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 4 zöldpaprika,
  • 2 paradicsom,
  • só,
  • 4 fürjtojás,
  • néhány petrezselyemlevél.
A marhanyelvet só nélkül puhára főzzük, kiszedjük a léből, lecsepegtetjük, és kihűlni hagyjuk. A nyelv főzővizében a zöldbabot majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A megtisztított nyelvet metéltre vágjuk. A karikára vágott vöröshagymából, a vékonyra szelt paprikából és paradicsomból lecsót készítünk az olajon, és kihűtjük. A lecsót összekeverjük a zöldbabbal és a marhanyelvvel, és legalább 1 órára hűtőbe rakjuk.
Keményre főzött és megtisztított fürjtojásokkal, valamint petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése