Hozzávalók:
- 2 nagy kacsamell,
- 20 dkg aszalt szilva,
- 2 nagy alma,
- 2 evőkanál zsemlemorzsa,
- 1 tojás,
- só,
- őrölt fehér bors,
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér,
- grillfűszer.
A melleket hosszában kettévágjuk, kicsontozzuk, és a bőrét rács alakban bevagdossuk. Megáztatjuk, kimagvaljuk, és apróra vágjuk az aszalt szilvát. Az almát megtisztítjuk, durvára reszeljük, majd összekeverjük a morzsával, az aszalt szilvával meg a tojással. Sóval, borssal és gyömbérrel ízesítjük, majd fél óráig állni hagyjuk.
Ezután egy-egy fél mellet a bőrével lefelé lefektetünk, a tölteléket rásimítjuk, és beborítjuk – a bőrével felfelé – a másik két húsdarabbal. Zsineggel összekötjük, grillfűszerrel bedörzsöljük,
és egy tűzálló tálba fektetjük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve, forró sütőben puhára pároljuk.
Végül a fedőt levesszük róla, és mindkét oldalán ropogós pirosra sütjük. 5 percig pihentetjük, majd a zsineget lebontva róla felszeleteljük.
Forró tálra rakjuk, és a saját mártásával meglocsolva, burgonyapürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése