Hozzávalók:
- 1 kg tisztított angolna,
- 10 dkg vaj,
- 8-10 db gyöngyhagyma,
- 0,5 liter száraz fehérbor,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 dkg liszt,
- 2 főtt tojás,
- só,
- őrölt fehér bors.
A vaj felében megfuttatjuk a megtisztított és egészben hagyott gyöngyhagymát. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott és besózott halat, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a borral felöntve majdnem puhára pároljuk. Ekkor a halat és a gyöngyhagymát kiszedjük belőle, a főzőlevet pedig leszűrjük.
A maradék vajból a liszttel világos rántást pirítunk és felengedjük annyi főzőlével, hogy közepes sűrűségű mártást kapjunk. A halat belerakjuk, és átforraljuk. Ha szükséges, megsózzuk.
Tálaláskor a halat egy forró tálra szedjük, a mártással meglocsoljuk, végül körülrakjuk a
gyöngyhagymával, valamint a karikára vágott főtt tojásokkal.
Galuskával adjuk asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése