2010. július 28., szerda

Vadpác 1

Hozzávalók:
  • 1 csomó leveszöldség,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 babérlevél,
  • 1-1 mokkáskanál fenyőmag és kakukkfű,
  • 2-3 szegfűszeg,
  • 10 szem egész bors,
  • 4-5 szem borókabogyó,
  • 3 dl testes vörösbor.
A megtisztított zöldséget és a hagymát karikára vágjuk. A fűszereket teatojásba vagy fűszerzacskóba rakjuk. A bort elkeverjük 7 dl vízzel, és belerakjuk a zöldséget meg hagymát, valamint a fűszereket. Fedő alatt, az első forrás után lassú tűzön addig főzzük, míg a zöldség meg nem puhul. Ezután hagyjuk kihűlni, majd a fűszereket kivéve belőle a vadhúsra öntjük. A lé mindig fedje el a húst! A tálat letakarva, hűtőben tároljuk. A húst naponta legalább egyszer forgassuk meg, hogy a pác egyenletesen érje minden oldalát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése