Hozzávalók:
- 1 csomó leveszöldség,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 babérlevél,
- 1-1 mokkáskanál fenyőmag és kakukkfű,
- 2-3 szegfűszeg,
- 10 szem egész bors,
- 4-5 szem borókabogyó,
- 3 dl testes vörösbor.
A megtisztított zöldséget és a hagymát karikára vágjuk. A fűszereket teatojásba vagy fűszerzacskóba rakjuk. A bort elkeverjük 7 dl vízzel, és belerakjuk a zöldséget meg hagymát, valamint a fűszereket. Fedő alatt, az első forrás után lassú tűzön addig főzzük, míg a zöldség meg nem puhul. Ezután hagyjuk kihűlni, majd a fűszereket kivéve belőle a vadhúsra öntjük. A lé mindig fedje el a húst! A tálat letakarva, hűtőben tároljuk. A húst naponta legalább egyszer forgassuk meg, hogy a pác egyenletesen érje minden oldalát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése