2010. július 15., csütörtök

Hideg málnaleves

Hozzávalók:
  • 50 dkg málna,
  • 7 dkg porcukor,
  • 1,5-1,5 dl vörösbor és tejszín,
  • csipetnyi só,
  • késhegynyi őrölt fahéj,
  • néhány szem szegfűszeg,
  • fél citrom leve.
A málna egyharmadát – lehetőleg a szép szemeket – egy üvegtálba tesszük, és 5 dkg porcukorral meghintve jól behűtjük. A málna kétharmadát a maradék cukorral, a fahéjjal, szegfűszeggel meg csipetnyi sóval ízesített 1 liter vízben néhány percig forraljuk. Ezután a tejszínt beleöntjük, simára keverjük, majd turmixoljuk, és a borral hígítjuk. Átszűrt citromlével, és ha kell, cukorral ízesítjük, majd kihűlni hagyjuk.
Jégbe hűtve, csészében, a cukrozott málnaszemekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése