Hozzávalók:
- 60 dkg meggy,
- 2-2 dl testes vörösbor és tejszín,
- 1 evőkanál liszt,
- só,
- egy kevés cukor,
- őrölt fahéj.
A meggyet lecsumázzuk, megmossuk, és úgy magozzuk ki, hogy a közben kicsorgó leve már a fa-
zékba kerüljön. A meggyet felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, és forrástól számított 5 percig főzzük. Ekkor a gyümölcs egyharmad részét kivesszük, és kihűtjük.
A többi meggyet a levével együtt turmixoljuk, hozzáadjuk a bort, csipetnyi sóval, őrölt fahéjjal meg a cukorral ízesítjük, átforraljuk, végül a tejszínnel simára kevert liszttel besűrítjük. Beforraljuk, átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.
Hozzáadjuk a félretett meggyet, és alaposan behűtve, csészében tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése