- 1 kg birsalma vagy birskörte,
- 1 kg kemény húsú körte,
- 20 dkg vöröshagyma,
- 6 gerezd fokhagyma,
- 2 cső csípős zöldpaprika,
- 20 dkg cukor,
- 2 dl gyümölcsecet,
- 1 csapott evőkanál só,
- 1-1 mokkáskanál frissen őrölt bors, kömény és chilipaprika,
- 1 citrom leve.
A kétféle gyümölcsöt meghámozzuk, kicsumázzuk, kockákra vágjuk, és egy lábasba öntve, a cukrot meg az ecetet hozzádjuk. A megtisztított, apró kockákra vágott vöröshagymával meg fokhagymával ízesítjük, és a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát is beleszórjuk. A citrom levét is beleszűrjük, és a többi fűszerrel ízesítjük. Takaréklángon kevergetve, másfél - két órán át addig főzzük, amíg az egész teljesen pépessé nem válik, be nem sűrűsödik.
Ha előbb lenne sűrű, mint mielőtt a belevalók megpuhultak, egy kevés vizet is hozzá lehet önteni. Végül üvegekbe töltjük, és azonnal lekötve szárazgőzbe rakjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése