2010. szeptember 8., szerda

Rántott borjúmirigy

Hozzávalók:
  • 60 dkg tisztított borjúmirigy,
  • só,
  • őrölt fehér bors,
  • 3 evőkanál tejszín,
  • 2-3 tojás,
  • 2 cl konyak,
  • 2 dkg reszelt Parmezán,
  • zsemlemorzsa és liszt a bundázáshoz;
  • 1 dl tejföl,
  • 2 evőkanál majonéz,
  • 1 kiskanál Worcester,
  • pár csepp citromlé,
  • 2 csokor snidling;
  • olaj a sütéshez.
A megtisztított borjúmirigyet gyöngyöző vízben kb. 20 percig főzzük. A léből kivéve azonnal hideg vízbe mártjuk, lehártyázzuk, és rózsáira szedjük. A tojásokat egy kevés sóval, a konyakkal meg a tejszínnel felverjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a Parmezánnal.
A mirigyet megsózzuk és -borsozzuk, majd lisztbe nyomkodjuk. Ezután a tojásba, végül a sajttal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük, végül az olajból kivéve lecsepegtetjük.
A tejfölt simára keverjük a Worcesterrel és a majonézzel. Citromlével, sóval, borssal meg a finomra vágott snidlinggel ízesítjük.
A rántott mirigyet előmelegített tányérakra tesszük, 1-1 evőkanálnyi mártást teszünk mellé, és snidlingszálakkal meg citromgerezdekkel díszítve, csipetnyi frissen vágott kakukkfűvel meghintett sült burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése