Hozzávalók:
- 40 dkg cékla,
- 5 dkg zeller,
- 10 dkg sárgarépa,
- 30 dkg füstölt sertéscomb,
- 5 dkg fehérrépa,
- 20 dkg savanyú káposzta,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 mokkáskanál majoránna,
- 7 dkg vaj,
- 6 dkg liszt,
- 2 dl tejföl,
- 1 citrom leve.
A füstölt húst hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk. Másnap hideg vízben feltéve félig megfőzzük. Sózni nem kell! Közben egy kevés vajon megpároljuk a megtisztított és csíkokra vágott céklát (egy kisebb fejet félreteszünk), a felszeletelt zellert, a szintén csíkokra vágott sárga- és fehérrépát valamint az átmosott savanyú káposztát. Felengedjük a hús levével, beledobjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst is, és az egészet fedő alatt puhára főzzük. Hozzáreszelünk egy fej nyers céklát, a maradék vajjal meg a liszttel készített vajas rántással besűrítjük, a tejfölt belehabarjuk, őrölt borssal, majoránnával és a citromlével ízesítjük, majd beforraljuk.
Ha szükséges, sózzuk, és nagyon forrón tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése