2014. november 25., kedd

Húsos lecsó

Hozzávalók:

  • 75 dkg sertéscomb,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 25 dkg zöldpaprika,
  • 25 dkg paradicsom,
  • 1 cseresznyepaprika,
  • 3 evőkanál olaj,
  • só,
  • őrölt bors.

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és az olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Ezt követően kockákra vágjuk. A visszamaradt pecsenyelében az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, beleforgatjuk a húst, és egy kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a kicsumázott és karikákra vágott paprikát, meg a kettévágott cseresznyepaprikát. Sózzuk, borsozzuk, pár percig fedő alatt pároljuk, majd belerakjuk a kockára vágott paradicsomot is. Fedő alatt, közepes lángon, 10-15 perc alatt készre főzzük.
Forrón, sós vízben főtt burgonyával, vagy friss rozskenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése