2014. november 11., kedd

Orosz fejtettbableves

Hozzávalók:

  • 10 dkg fejtett bab,
  • 5 dkg gomba,
  • 2 ecetes uborka,
  • 2 közepes nagyságú paradicsom,
  • 2 nagy burgonya,
  • 5 dkg liszt,
  • cukor,
  • só.

A babot megmossuk, majd 1,3 liter vízben félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, az apróra vágott ecetes uborkát meg a lehéjazott, kimagozott, kockára vágott paradicsomot, végül a kis kockákra vágott burgonyát is. Megsózzuk, és az egészet puhára főzzük. Közben a lisztet szárazon megpirítjuk, egy kevés hideg vízzel simára keverjük, majd besűrítjük vele a levest. Beforraljuk, ha szükséges sózzuk, és forrón tálaljuk. Ha túl savanykás lenne, egy kevés cukorral szelídítjük az ízét.

1 megjegyzés:

  1. De finom leves! Orosz szoljánkát ettem már többször, amibe gomba megy és ecetes uborka. Nekem tetszett :)

    VálaszTörlés