- 10 dkg fejtett bab,
- 5 dkg gomba,
- 2 ecetes uborka,
- 2 közepes nagyságú paradicsom,
- 2 nagy burgonya,
- 5 dkg liszt,
- cukor,
- só.
A babot megmossuk, majd 1,3 liter vízben félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, az apróra vágott ecetes uborkát meg a lehéjazott, kimagozott, kockára vágott paradicsomot, végül a kis kockákra vágott burgonyát is. Megsózzuk, és az egészet puhára főzzük. Közben a lisztet szárazon megpirítjuk, egy kevés hideg vízzel simára keverjük, majd besűrítjük vele a levest. Beforraljuk, ha szükséges sózzuk, és forrón tálaljuk. Ha túl savanykás lenne, egy kevés cukorral szelídítjük az ízét.
De finom leves! Orosz szoljánkát ettem már többször, amibe gomba megy és ecetes uborka. Nekem tetszett :)
VálaszTörlés