- 80 dkg csontozott sertés rövidkaraj,
- 30 dkg kék szőlő,
- 2 narancs,
- 4 dkg vaj,
- 3 cl konyak,
- só,
- őrölt bors,
- 1 csipetnyi cukor,
- 1 késhegynyi gyömbérpor.
A húsból négy szép szeletet vágunk, és egy kicsit kiklopfoljuk, majd megsózzuk. A narancsot alaposan megmossuk, a sárga héját lehántjuk, vékony metéltre vágjuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, 10 percig főzzük. A levét félretéve leszűrjük.
A húsokat a vajon mindkét oldalukon hirtelen megsütjük, majd a narancshéj leével meglocsolva, fedő alatt puhára pároljuk. A végén zsírjára sütjük, a konyakkal leöntjük és meggyújtjuk. Amikor a láng kialszik, a pecsenyét forró tálra szedjük, és melegen tartjuk. A narancsok kicsavart levét a maradék zsiradékra szűrjük, és őrölt borssal, késhegynyi cukorral meg gyömbérrel ízesítjük. A megmosott szőlőszemeket belekeverjük, pár percig forraljuk, majd hússzeletek köré öntjük. A főtt narancshéjat a tetejére szórjuk, és olvasztott vajjal meglocsolt párolt rizzsel azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése