2014. november 6., csütörtök

Flambírozott kotlett

Hozzávalók:

  • 80 dkg csontozott sertés rövidkaraj,
  • 30 dkg kék szőlő,
  • 2 narancs,
  • 4 dkg vaj,
  • 3 cl konyak,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 csipetnyi cukor,
  • 1 késhegynyi gyömbérpor.

A húsból négy szép szeletet vágunk, és egy kicsit kiklopfoljuk, majd megsózzuk. A narancsot alaposan megmossuk, a sárga héját lehántjuk, vékony metéltre vágjuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, 10 percig főzzük. A levét félretéve leszűrjük.
A húsokat a vajon mindkét oldalukon hirtelen megsütjük, majd a narancshéj leével meglocsolva, fedő alatt puhára pároljuk. A végén zsírjára sütjük, a konyakkal leöntjük és meggyújtjuk. Amikor a láng kialszik, a pecsenyét forró tálra szedjük, és melegen tartjuk. A narancsok kicsavart levét a maradék zsiradékra szűrjük, és őrölt borssal, késhegynyi cukorral meg gyömbérrel ízesítjük. A megmosott szőlőszemeket belekeverjük, pár percig forraljuk, majd hússzeletek köré öntjük. A főtt narancshéjat a tetejére szórjuk, és olvasztott vajjal meglocsolt párolt rizzsel azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése