2010. március 31., szerda

Fóliában sült nyúlgerinc

Hozzávalók:
  • 80 dkg nyúlgerinc,
  • 1 alma,
  • 1 evőkanál olaj,
  • só,
  • fél mokkáskanál őrölt bors,
  • késhegynyi reszelt szerecsendió,
  • 1 kiskanál Piros Arany.
A lehártyázott, és megmosott gerinceket megsózzuk, majd az olajból, a fűszerekből meg a papri-
kakrémből készített keverékkel megkenjük. A húst alufólialapokra fektetjük, majd a kimagvalt, felszeletelt almával beborítjuk. Ez után úgy csomagoljuk be, hogy a fóliafelső része ne érjen a húshoz. Jól összefogjuk, nehogy a pecsenyelé kifolyjon, és egy tepsibe fektetve, előmelegített sütőben puhára pároljuk.
A fóliából kibontjuk, az almát leszedjük róla és a levével együtt turmixoljuk. A húsokat egy tűzálló tálra rakjuk, a mártást ráöntjük, és forró sütőben a tetejét egy kicsit megpirítjuk. Párolt
zöldséggel körítve, a saját mártásával meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése