Hozzávalók:
- 80 dkg nyúlgerinc,
- 1 alma,
- 1 evőkanál olaj,
- só,
- fél mokkáskanál őrölt bors,
- késhegynyi reszelt szerecsendió,
- 1 kiskanál Piros Arany.
A lehártyázott, és megmosott gerinceket megsózzuk, majd az olajból, a fűszerekből meg a papri-
kakrémből készített keverékkel megkenjük. A húst alufólialapokra fektetjük, majd a kimagvalt, felszeletelt almával beborítjuk. Ez után úgy csomagoljuk be, hogy a fóliafelső része ne érjen a húshoz. Jól összefogjuk, nehogy a pecsenyelé kifolyjon, és egy tepsibe fektetve, előmelegített sütőben puhára pároljuk.
A fóliából kibontjuk, az almát leszedjük róla és a levével együtt turmixoljuk. A húsokat egy tűzálló tálra rakjuk, a mártást ráöntjük, és forró sütőben a tetejét egy kicsit megpirítjuk. Párolt
zöldséggel körítve, a saját mártásával meglocsolva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése