- 60 dkg levesben főtt marhafartő,
- 8 dkg vaj,
- 2 kis doboz paradicsompüré,
- 8 dkg liszt,
- 1 dl fehérbor,
- só, cukor, 1 csokor petrezselyem,
- 1 szál zellerlevél,
- 3 ágacska rozmaring.
A főtt marhahúst felszeleteljük és tálalásig melegen tartjuk. A paradicsompürét simára keverjük 1 dl hideg vízzel. Csipetnyi sóval, cukorral, az összekötött petrezselyemmel meg a zellerrel, valamint a rozmaringgal ízesítve 10 percig főzzük.
Ezután a mártást átszűrjük, majd a vajból és lisztből készült világos rántással besűrítjük. A fehérborral felengedjük, belerakjuk a felszeletelt húst, és 3-4 percig forraljuk. Amennyiben szükséges, sóval és cukorral ízesítjük, majd forrón tálaljuk.
Főtt burgonyát kínálunk mellé.
Ezután a mártást átszűrjük, majd a vajból és lisztből készült világos rántással besűrítjük. A fehérborral felengedjük, belerakjuk a felszeletelt húst, és 3-4 percig forraljuk. Amennyiben szükséges, sóval és cukorral ízesítjük, majd forrón tálaljuk.
Főtt burgonyát kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése