- 5 db szikkadt zsemle,
- 2 db tojás,
- 1,25 dl tej,
- 1 csokor petrezselyem,
- só,
- őrölt bors,
- 6 dkg liszt,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 8 dkg vaj.
A zsemlét apró kockákra vágjuk, és sütőben egy kissé megpirítjuk. 5 dkg vajat felolvasztunk,
majd megfuttatjuk benne a finomra vágott vöröshagymát és petrezselymet. Ráöntjük a zsemle-
kockákra, és jól összekeverjük. A tejet a tojásokkal és a sóval felverjük, és ezt is ráöntjük a
zsemlére, majd egy kicsit állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és jól összedolgozzuk.
A tésztából vizes kézzel kis golyókat formálunk, amelyeket forrásban lévő sós vízben, lassú tűzön, kb. 15 percig főzünk. Mikor kész, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és forró vajjal meglocsoljuk.
Köretként mártásos húsok mellé tálaljuk. Adhatjuk levesbetétnek is, ekkor kisebb gombócokat készítsünk.
majd megfuttatjuk benne a finomra vágott vöröshagymát és petrezselymet. Ráöntjük a zsemle-
kockákra, és jól összekeverjük. A tejet a tojásokkal és a sóval felverjük, és ezt is ráöntjük a
zsemlére, majd egy kicsit állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és jól összedolgozzuk.
A tésztából vizes kézzel kis golyókat formálunk, amelyeket forrásban lévő sós vízben, lassú tűzön, kb. 15 percig főzünk. Mikor kész, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és forró vajjal meglocsoljuk.
Köretként mártásos húsok mellé tálaljuk. Adhatjuk levesbetétnek is, ekkor kisebb gombócokat készítsünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése