2010. március 31., szerda

Meggygaluska tejmártásban

Hozzávalók:
  • 50 dkg kimagozott meggy (lehet fagyasztott is),
  • 4 tojás,
  • 7 dl tej,
  • 6 dkg piskótamorzsa,
  • 5 dkg méz,
  • 2 csomag vaníliás cukor.
A gyümölcsöt megmossuk, lecsepegtetjük, és turmixgéppel pépesítjük. Belekeverjük a piskótamorzsát, a mézet meg 2 egész tojást. Addig pihentetjük, míg a morzsa a nedvességtől megduzzad, és a pép besűrűsödik.
Közben a tejet összekeverjük a vaníliás cukorral, felfőzzük, és kis lángra állítva - nehogy a tej kifusson -, a meggyes masszából kanállal galuskákat szaggatunk bele. Mikor a galuskák szépen megdagadtak, a tejet leszűrjük alóla, és hűlni hagyjuk.
Ez után a tejet összekeverjük 2 tojás sárgájával. Kevergetve, buggyanásig felforrósítjuk, és a tűzről levéve langyosra hűtjük. Ekkor keverjük hozzá a 2 tojás kemény habbá vert fehérjét. A tálba rakott galuskákra öntjük, és jól behűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése